Selvpublisering av boken din? Her er noen tips

books7

Kanskje du er en av dem som liker å skrive og føle at noe av skrivingen din er god og til og med publiseres. Forlagsbransjen er vanskelig å gå inn i, og mesteparten av tiden blir slik skriving avvist. Det er lett å bli motløs og lurer på om det er verdt bryet. På den annen side føler slike forfattere at deres stykke kan være til nytte for andre og ikke bør begraves i en skuff et sted.

Mange har skrevet noe de føler er bra og til og med publiserbart. Forlagsbransjen er vanskelig å gå inn i, og mesteparten av tiden blir slik skriving avvist. Det er lett å bli motløs og lurer på om det er verdt bryet. Likevel føler de at det de skrev har et budskap de ønsker å dele med andre.

Selvpublisering

Hvis dette er deg, er et levedyktig alternativ å publisere arbeidet ditt selv. Her er noen gode grunner til å vurdere denne metoden for å få skrivingen publisert. For det første, kanskje utgiverne leter etter emner du finner støtende. Kanskje du vil holde deg til mer diskrete temaer eller språk. Kanskje også du er ivrig etter å få noe på trykk selv om skrivestilen din ikke er så profesjonell som de vil.

Å jobbe med et selvpubliseringsfirma betyr at du dekker noen av eller alle kostnadene ved å skrive ut arbeidet ditt. Dette kan gjøres på en rekke måter. Vanligvis lover forfatteren å investere en gitt sum penger, avhengig av størrelsen på skrivingen, i bytte for et gitt antall bøker. I et slikt tilfelle er forfatteren da ansvarlig for sin egen markedsføring. Bedre bedrifter samarbeider med forfatteren for å forbedre innholdet og hjelpe dem med å få bøkene solgt.

Forholdet mellom forlaget og forfatteren varierer. Noen deler kostnadene ved utskrift og deretter i fortjeneste. Andre dumper hele kostnaden på deg, og da får du selvfølgelig full fortjeneste når den skrives ut. Vær forsiktig så du arbeider med et anerkjent firma. Mange utrolige tilbud er virkelig svindel. For eksempel, krever de at du betaler på forhånd? Hvis de gjør det, står du i fare for å ende opp med mindre penger og ingen publisering.

Drømmer du om å utgi bok?

En fordel med selvpublisering er å unngå redaktørens skalpell. Du kan også fortsatt spre meldingen med et minimum av kostnad. For det tredje, for at du skal investere flere hundre dollar i arbeidet betyr at du må tro på det du skrev. For det fjerde ble noen gode bøker først selvut utgitt, og da de ble mer offentlige, er en utgiver villig til å investere i den.

Ulempene ved selvpublisering er også viktige å vurdere. For det første, selv om du ikke har noen redaktør for å endre innholdet ditt, har du heller ikke noen som kan hjelpe deg med å forbedre det. Arbeidet til en redaktør er vanligvis positivt.

For det andre, uten noen større utgiver involvert, vil du ikke ha den nødvendige eksponeringen for å få arbeidet ditt publisert. Med mindre du kjenner mange mennesker, kan du ha problemer med å få investeringen tilbake. For det tredje er selvpublisering mer penger ut av din egen lomme. Du kan tape økonomisk, og dette krever at du tror på det du skrev.

Hvis du bare er interessert i å dele arbeidet ditt med noen få, hvorfor ikke prøve denne ideen. Skriv ut en kopi av arbeidet akkurat slik du vil at det skal vises. Programmer som Clickbook lar deg formatere den for stifting, kambinding eller som et større arbeid. Ta denne kopien til en lokal skriver og lei dem for å gjøre antall kopiark du trenger.