Selvpublisering av en bok er enklere enn du tror

books4

Hvorfor en vellykket selvpublisert forfatter sa NEI til tradisjonell publisering og JA til selvpublisering. Mens de fleste forfattere med rette ser først til tradisjonell publisering, har denne forfatteren hatt stor suksess selvpublisering av sine barnebøker.

Vellykket selvutgiver sier nei til tradisjonell publisering

Selvpublisering av en bok kan være det eneste alternativet for mange forfattere. Jeg måtte jobbe lenge og hardt i fjor på et bokforslag for en førstegangsforfatter for å få boken hennes utgitt. Selvpublisering var ikke hennes ønskede rute.

Men vi jobbet hardt med bokforslaget, og klarte å lande en $ 30.000 bok forhånd, noe som er en stor prestasjon for en førstegangsforfatter. Hun var glad for at hun ikke trengte å utgi boken sin selv. Men vi måtte fortsatt skrive boken!

De fleste ville skrike av glede på et så stort fremskritt. Faktisk får de fleste førstegangsforfattere langt mindre, og noen ganger ingenting i det hele tatt – akkurat det samme som noen som selv publiserer en bok. Min klient var fornøyd, men visste også at etter å ha betalt sin agent og meg hun måtte fortsatt ha en del penger å bruke på å markedsføre en bok. Med mindre utgiveren din tror at du har den neste bestselgeren, vil de ikke gjøre mye mer enn å gi deg en stabel med postkort og en neve gode ønsker om å selge mer enn noen få bøker.

Michael Sterns skjønte det på denne måten:

La oss si at du blir plukket opp av en stornavnutgiver, og du selger 50.000 eksemplarer av boken. Det kan virke som ganske mye penger, til du regner med at (med mindre du er en veldig god forhandler), får du 8-10% av NETTOsalget av boken. Michael gjorde sine beregninger. Hvis boken selger for $ 16, grossister får om en 60% kutt. Det etterlater ca $ 6. Så, i beste fall, får du 10% av det, eller 60 cent per bok. Multipliser det med 50.000 bøker (en vill drøm i nesten alle tilfeller), og du vil ende opp med $ 30.000. Det, tenkte Michael, ville knapt få ham ut av gjeld.

“Beslutningen på det tidspunktet var ikke vanskelig,” Sier Michael. “Alt jeg måtte gjøre var å se at selv i beste fall scenario, jeg kunne ikke betale min leie og jeg ville fortsatt leve på peanøttsmør smørbrød.”

Matematikk og økonomi til side, det var også spørsmålet om kontroll av bokpublisering. Som mange selvutgivere ønsket Michael full kontroll over den selvut publiserte boken. Mange forfattere blir frustrert over endringene utgivere ønsker å gjøre til sine babyer. Utgivere er i det for å gjøre en fortjeneste, og ikke nødvendigvis for å gjøre sine forfattere lykkelige; med mindre, det vil si, forfatteren selger mange bøker. Da, kanskje, begge parter vil gå bort smilende.

Michael Sterns tok selvpubliseringsruten av det som nå er åpenbare grunner. Han bestemte seg også for å bruke offsetskrivere av høy kvalitet i stedet for selvpublisering av trykk på forespørsel. “Jeg tror at for å lykkes, boken kan ikke se ut som det er selvutnedt,” sier han. Mens utskriftskvaliteten på forespørsel er omtrent på linje med offset-utskrift i svart-hvitt, følte Michael at kvaliteten rett og slett ikke var der for full farge.

Hans vektlegging av kvalitet, og selvfølgelig hans lidenskap for sitt arbeid, er kanskje to hovedgrunner til at Michael Sterns har solgt over 33.000 eksemplarer av sin første bok, Kokopelli and the Butterfly, og nesten 9000 eksemplarer av bokens oppfølger.