Vil du heller skrive en bok eller selge den?

La oss starte med et sitat fra Suw Charman-Anderson i en Forbes-artikkel publisert 19. juni 2012.

“Alt dette ser ut til å si at suksess er et spørsmål om flaks og er utenfor forfatterens kontroll. Det er en attraktiv hypotese fordi det tar ansvaret fullstendig fra forfatteren, men det er ikke helt sant. Hva gjør en forskjell for salg, spesielt for nybegynnere, får gode anmeldelser i nettbokhandlere, som Amazon. Boken din vil ikke vises høyt i søke- eller topp 100-listene, og den vil heller ikke bli plukket opp av anbefalingsalgoritmer uten dem. I stedet blir du sitter fast i en ond sirkel der ingen ser boken din, så ingen tar sjansen på den, noe som betyr at den ikke får noen anmeldelser og ikke kommer opp i søkeresultatene eller vises i anbefalingene.

“Den eneste måten å bryte denne syklusen på er å få anmeldelser, og det betyr å markedsføre boken din. Du må få den foran venner og familie, bokbloggere og anmeldere, og til og med tilfeldige fremmede på internett. Enten du gjør det via sosiale nettverk som Twitter eller Facebook, eller e-poster til vennene dine, eller giveaways på Goodreads og LibraryThing, du må gjøre noe. Det er bare ingen vei rundt det. Selv å publisere en andre eller tredje bok vil ikke bryte syklusen, det vil bare betyr at du har to eller tre ukjente bøker som ikke selges.”

Ms. Charman-Anderson gjør en veldig kortfattet og nøyaktig observasjon. Fire år etter at denne artikkelen ble publisert, synes jeg det er rimelig å si at de fleste forfattere er klar over viktigheten av bokmarkedsføring, eksponering, anmeldelser og rangeringer. Man trenger bare å besøke en Facebook-gruppe eller Twitter-side for bokpromotering for å gjenkjenne hvor mange forfattere som konkurrerer om å få synlighet gjennom sosiale medier, bokbloggere og anmeldere.

Lønner bokmarkedsføring seg?

Men fungerer noe av dette egentlig? Kanskje, men jeg forestiller meg at det faktiske antallet bøker som når mainstream-lesere er veldig lite. For å demonstrere dette punktet besøkte jeg nylig en av de mest fremtredende bokpromoteringsgruppene på Facebook. På en tilfeldig dato og klokkeslett så jeg på de fem første boklistene da jeg åpnet diskusjonssiden. Fem dager senere sjekket jeg rangeringene for hver bok på Amazon. Jeg tok med vilje ikke med de faktiske navnene på bøkene eller forfatterne for å unngå å sjenere noen.

Dette er hva jeg fant:

Bok #1: #3 212 608 i bøker

Bok #2: #238 283 betalt i Kindle Store

Bok #3: #560 430 i bøker

Bok #4: #205 932 betalt i Kindle Store

Bok#5: 1 098 578 Betalt i Kindle Store

Bok nummer én og nummer fem sliter tydeligvis med å få synlighet. Mens rangeringen av bok nummer to og nummer fire har en viss trekkraft, er det viktig å holde dette i sammenheng. Faktisk, mens innsikt i Amazons rangeringssystem er vanskelig å fastslå, anslår noen kilder at en Amazon Bestseller-rangering over 100 000 indikerer at en bok selger mindre enn ett eksemplar per dag. Jeg ser for meg at disse forfatterne anstrenger seg mye for å selge svært få bøker.

Book Marketing Without the Sweat Equity

Så hva betyr det hele?

Sosiale medier, e-postlister, boksigneringer, bokklubbmøter, forfatterkonferanser, sosiale sammenkomster, forespørsler om anmeldelser … veien til suksess for en selvpublisert forfatter kan være utmattende. Puslespillet med vellykket bokpromotering må dreie seg om det enorme potensialet til et enhetlig selvpubliseringssamfunn. Hos The Hidden Author tror vi at det å utnytte kjøpekraften til den selvpubliserte forfatterens fellesskap, og å promotere gode bøker til lesere som ikke er klar over kvalitetsproduktet som er tilgjengelig, er nøkkelen til å skape momentumet store bøker trenger for å nå kritiske masse.

Tross alt, vil du ikke heller skrive i stedet for å selge?

Hvis du leter etter en enklere måte å selge boken din på, kan du bli med oss ​​på The Hidden Author. Medlemmene viser bøkene sine på nettsiden vår og godtar å anmelde fire bøker årlig fra andre selvutgitte forfattere. Dette sikrer at flotte bøker vil få høyere salg, flere anmeldelser og en bedre rangering hos Amazon og andre nettbokforhandlere.