Vil tradisjonelle utgivere til slutt møte deres død?

Books2

Hvis du vet noe om bokpublisering, vet du at det å få en vanlig bokutgiver til å se på deg er nesten uhørt. Hvis du vil at de faktisk skal lese boken din, er det en annen sak helt. Så det er ikke overraskende at så mange mennesker ser mot selvpublisering som en levedyktig måte å komme inn på trykk. Og takket være internett – kombinert med den fantastiske eksistensen av Print On Demand-teknologi – trenger du ikke engang å risikere hundrevis eller tusenvis av dollar av dine egne penger lenger heller.

Livet vant til slutt

Hvis du vet noe om bokpublisering, vet du at det å få en vanlig bokutgiver til å se på deg er nesten uhørt. Hvis du vil at de faktisk skal lese boken din, er det en annen sak helt.

Så det er ikke overraskende at så mange mennesker ser mot selvpublisering som en levedyktig måte å komme inn på trykk. Og takket være internett – kombinert med den fantastiske eksistensen av Print On Demand-teknologi – trenger du ikke engang å risikere hundrevis eller tusenvis av dollar av dine egne penger lenger heller.

Det blir mer vanlig for førstegangsforfattere å ikke vurdere å nærme seg vanlige utgivere i det hele tatt. Det vell av muligheter som er tilgjengelige for dem på nettet nå er slik at de kan bli med på et nettsted (gratis), laste opp boken ved hjelp av programvaren og systemene som tilbys (også vanligvis gratis) og selge elektroniske kopier av bøkene sine bare timer etter at de først registrerte seg.

Alle som påpeker at forfatterne må gi en viss andel av inntektene fra hver bok til nettstedet som er vert for det, har åpenbart ikke møtt royaltystrukturen til noen større forlag i det siste. De fyrstelig summene som tilbys der vil sjelden skrape inn i doble tall, noe som gjør 65% eller slik at forfatterne får fra mange nettsteder på nettet for å være ganske berusende fortjeneste til sammenligning.

Siste delen av livet

Det pleide å være slik at online publiseringsmuligheter bare gjorde det mulig for forfattere å selge bøkene sine i e-bokformat eller tradisjonell paperback eller hardback-format fra sin egen nettside. Men nå tilbyr mange av de største nettstedene en tjeneste hvor du kan få dine egne kopier oppført på Amazon. Slike tjenester pådrar seg et gebyr selvfølgelig, men for de som leter etter et levedyktig alternativ til den lange trukket ut prosessen med å tiltrekke seg oppmerksomheten til en tradisjonell utgiver, er det et mye bedre spill for å føre til anerkjennelse og salg. Det virker nesten som om den elektroniske versjonen av å få boken publisert er … Vel, like bra, om ikke bedre, enn den gamle måten.

Så vil de tradisjonelle utgiverne finne det for vanskelig å konkurrere med disse tjenestene? Kan vi noen gang forestille oss en fremtid der murstein og mørtel utgivere er ikke mer og alt er gjort på nettet?

Hvis det skjer, vil det være langt unna ennå. De fleste som strømmer til de nettbaserte publiseringsmulighetene er de som ikke ville ha en sjanse med en vanlig utgiver. Kanskje når kjendiskokkene og andre kjente navn begynner å omgå den tradisjonelle publiseringsruten og går rett til internett, vil vi også begynne å se en reell endring som skjer.

Inntil da fremveksten av online utgivere ser satt til å fortsette. Nøkkelen er om de tradisjonelle utgiverne vil gjøre noe for å gjøre seg mer konkurransedyktig i det markedet. Som vi har sett med andre bedrifter som ikke har grepet kraften i online markedet, Det er en tendens for dem å få igjen i støvet som andre mennesker som kan se potensialet gå for det med begge hender.